First Network of Youth Organizations in Macedonia!

Call Us

+389 (0) 48 429 390

Office Hrs

Monday - Friday:          09.00am until 16.30pm

Blog

КОАЛИЦИЈА НА МЛАДИНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ СЕГА ГО ПРОШИРУВА СВОЈОТ ТИМ

Доколку сте креативна личност и сакате да работите во динамична средина, проверете ги отворените можности за вработување во СЕГА. 

Меѓународна младинска размена “DIGYouth action for green reaction”

Меѓународна младинска размена “DIGYouth action for green reaction”

Коалиција на младински организации СЕГА во периодот од 01- 07 јуни 2023 година спроведе меѓународна младинска размена “DIGYouth action for green reaction” во Струга.

Претставник на Младински центар Охрид учествуваше на меѓународна конференција – „Европа оди локално“

Претставник на Младински центар Охрид учествуваше на меѓународна конференција – „Европа оди локално“

Во периодот од 23 до 25 мај 2023 година, Иво Ристески како претставик на Младински Центар Охрид и на  Коалиција на младински организации СЕГА заедно со претставник од Младински Центар Куманово и службениците за млади од општините Велес и Пробиштип учествуваше на 5-от Европски настан на „Европа оди Локално“ заедно со повеќе од 170 учесници од 27 земји, кој се одржа во Стохолм, Шведска. Настанот беше поддржан од Националната агенција за европски образовни програми и мобилност. 

 СЕГА реализираше меѓународна обука “Youth work in Green entrepreneurship”

СЕГА реализираше меѓународна обука “Youth work in Green entrepreneurship”

Зеленото претприемништво е една од главните теми на кои ЕУ им дава приоритет. СЕГА во насока на поддршка за потребите на младите, ja реализираше Обуката “Youth work in Green entrepreneurship” во Струга.

Транснационален состанок и работилница со донесувачи на одлуки во Атина

Во периодот од 26-28 април, во Атина во рамките на проектот ACTIon се одржа Транснационалнен состанок со партнерите во проектот.

Call Us On

Central Office: +389 (0) 48 429 390

Address

18, Car Samoil, 7500 Prilep, Macedonia.